Mafo Hangaardeuren

De Mafo helikopter hangaardeur is opgebouwd uit 2 kolommen, een bovenbak en lamellen. Het pakket lamellen grijpt in elkaar en past in opgevouwen (geopende) toestand in de bovenbak.
Op de bovenbak bevindt zich ook de aandrijving. Kettingen, die aan de onderste lamel zijn vastgemaakt, lopen via de verticale kolommen aan weerszijden van de deur naar een aangedreven as die op de bovenbak is gemonteerd. Zo kan het pakket lamellen neergelaten worden.
De onderste lamel wordt zo uitgevoerd dat deze past op het dek en een rubberen afdichting zorgt voor een waterdichte afsluiting.

Deze constructie is licht en toch buitengewoon stevig en neemt bovendien slechts een minimum aan ruimte in. Hierdoor is het mogelijk om zelfs zeer grote openingen weerdicht af te sluiten. Mafo heeft deuren gebouwd met afmetingen tot 15 x 6 meter.
In gesloten toestand is de deur lichtdicht en biedt voldoende weerstand tegen de invloeden van weer en wind en tegen de luchtdruk die wordt gegenereerd door draaiende helikopterrotors. Vuil of ijs, zelfs tot 10 cm dik, dat zich mogelijk op de lamellen heeft afgezet, heeft geen invloed op een goede werking van de deur.

De Mafo hangaardeur is bijzonder onderhoudsvriendelijk en de kan met eenvoudige gereedschappen aan boord worden gerepareerd.
De deur wordt standaard uitgevoerd met een handbediening voor het geval de stroom is uitgevallen. Het is mogelijk om de handbediening middels een pneumatische sleutel te bedienen om een snelle opening/sluiting toch mogelijk te maken.